🍜 טביליסי כיעד קולינרי לחובבי המטבח האסייתי
טביליסי, בירת גאורגיה, מציעה שילוב מסעיר בין מזרח ומערב – לא רק באדריכלות, בשפה ובתרבות, אלא גם באוכל. בשנים האחרונות הפכה העיר ליעד מועדף גם על חובבי המטבח האסייתי, עם שפע של מסעדות, דוכנים וביסטרו-ברים שמציעים חוויה יפנית, תאילנדית, קוריאנית, ויאטנמית – והכל באיכות מפתיעה, במחירים נוחים ובאווירה מרתקת.
האוכל האסייתי בטביליסי התפתח מתוך רצון להכניס גיוון קולינרי לתוך העיר ולפנות גם לקהל המקומי הצעיר והפתוח וגם לתיירים שמגיעים מכל העולם. בין בנייני האבן, הכיכרות ההיסטוריות והשווקים המקומיים, אפשר למצוא שלל מקומות שמגישים אוכל אסייתי אותנטי, צבעוני ומדויק בטעמים.

🍱 רשימת מסעדות אסייתיות מומלצות בטביליסי
אוהבים סושי? נודלס? קארי תאילנדי או מרק ראמן יפני?
ריכזנו עבורכם את המקומות הכי טעימים, הכי אותנטיים והכי מומלצים בטביליסי לחובבי המטבח האסייתי.
כל מסעדה נבחרה בקפידה לפי איכות, שירות, חוויה ומיקום נוח.
אתם מוזמנים לצלול לתוך הרשימה - ולתכנן את הארוחה הבאה שלכם באחד היעדים הקולינריים המפתיעים ביותר בקווקז.
🍱 רשימת מסעדות אסייתיות מומלצות בטביליסי
אוהבים סושי? נודלס? קארי תאילנדי או מרק ראמן יפני? ריכזנו עבורכם את המקומות הכי טעימים, הכי אותנטיים והכי מומלצים בטביליסי לחובבי המטבח האסייתי. כל מסעדה נבחרה בקפידה לפי איכות, שירות, חוויה ומיקום נוח. אתם מוזמנים לצלול לתוך הרשימה - ולתכנן את הארוחה הבאה שלכם באחד היעדים הקולינריים המפתיעים ביותר בקווקז.
SIAM THAI CUISINE – GEORGIA
טעם תאילנדי אותנטי בלב העיר העתיקה של טביליסי
SIAM THAI CUISINE – GEORGIA היא בדיוק מסוג המסעדות שמכניסות אותך לעולם אחר ברגע שאתה עובר את הדלת. האור הרך, הצבעים החמים והניחוחות החריפים-מתקתקים של קארי, בזיליקום תאילנדי ולמון־גראס ממלאים את החלל ויוצרים תחושה אינטימית ואקזוטית. המסעדה נמצאת בסמוך לאזור האמבטיות הגופרית ולסמטאות הציוריות של העיר העתיקה, כך שהיא משתלבת באופן טבעי במסלול ערב של טיול רגלי. האווירה לא רשמית, שקטה יחסית אבל חיה, עם תחושה של מקום קטן המיועד לאנשים שממש אוהבים אוכל ולא רק “משהו לנשנש”.
התפריט מתמקד במטבח תאילנדי עם נוכחות ברורה של מנות ווק ונודלס, כך שתמיד יש משהו מנחם בקערה. תמצאו כאן מרקי Tom Yum חריפים וחמוצים, Tom Kha עדין יותר עם חלב קוקוס, פאד תאי קלאסי עם אטריות אורז, ירקות טריים ועוף או שרימפס, לצד מנות קארי ירוק, אדום או מסאמן עם ריחות עמוקים. יש לא מעט מנות נודלס מוקפצות עם ירקות טריים, טופו או בשר, ולרוב ניתן לבחור את רמת החריפות לפי העדפה.
למה כדאי לבקר?
כי זו הפוגה מושלמת מהכובד הנעים של המטבח הגאורגי – קערת נודלס חריפה, קארי עם אורז לבן ואווירה תאילנדית אמיתית בלב טביליסי. בנוסף, המיקום הנוח באזור האמבטיות הופך אותה לעצירה טבעית לפני או אחרי טבילה במים החמים.
המלצות מהתפריט:
✔ מרק Tom Yum עם שרימפס או עוף
✔ פאד תאי עם אטריות אורז, ירקות וקשיו
✔ קארי ירוק עם חלב קוקוס ואורז יסמין
✔ נודלס מוקפצים עם ירקות וטופו או עוף
כתובת ושעות פעילות:
אזור העיר העתיקה, סמוך לאמבטיות הגופרית (Abanotubani), טביליסי.
שעות פתיחה משוערות: כל השבוע 11:00-23:00.
Umami Asian Fusion Restaurant
סושי, נודלס וקוקטיילים באווירה אלגנטית על גג עם נוף בטביליסי
Umami Asian Fusion Restaurant הוא אחד המקומות היותר אלגנטיים לאוכל אסייתי בטביליסי, ממוקם במלון יוקרתי במרכז העיר עם חלונות גדולים ותצפית מרשימה על הגגות והאורות. העיצוב מודרני ונקי, עם בר מרשים, תאורה מחמיאה ושילוב של עץ כהה ומתכות עדינות. זה מסוג המקומות שמרגישים בהם מיד שמדובר בערב קצת יותר חגיגי – מושלם לדייט, לחגיגה מיוחדת או לערב שבו מתפנקים אחרי יום מלא סיורים. האווירה מתוחכמת אך לא מתנשאת, והשירות בדרך כלל מוקפד ומקצועי.
הכיוון הקולינרי של Umami הוא פיוז’ן אסייתי: הרבה סושי איכותי, רולים יצירתיים, סשימי וניגירי, לצד מנות ווק ונודלס בסגנונות שונים. אפשר להזמין קומבינציית סושי צבעונית לחלוקה, ואז להמשיך למנת ראמן, אטריות מוקפצות או מנה חמה של עוף, בקר או שרימפס ברטבים אסייתיים עשירים. הדגש הוא על חומרי גלם טובים מאוד, דגים טריים, רטבים ביתיים ועיצוב מוקפד של כל צלחת שיוצאת מהמטבח. יש גם אופציות צמחוניות וטבעוניות, כך שקל למצוא משהו לכל אחד סביב השולחן.
למה כדאי לבקר?
כי זו חוויה אסייתית ברמה גבוהה, גם מבחינת טעם וגם מבחינת אווירה, שמתאימה כשמתחשק “ערב מיוחד” ולא רק ארוחה זריזה. זה מקום לשבת בו בנחת, להזמין כמה מנות לחלוקה ולקחת את הזמן עם קוקטייל ליד החלון.
המלצות מהתפריט:
✔ קומבינציית סושי מעורבת לשניים או לארבעה סועדים
✔ נודלס מוקפצים עם ירקות ובקר/עוף בסגנון ווק אסייתי
✔ ראמן עשיר בציר ארוך בישול עם ירקות ובשר
✔ קוקטייל חמצמץ-מרענן בהשראת יוזו וג’ינג’ר
כתובת ושעות פעילות:
מרכז העיר, אזור כיכר הרפובליקה והמלונות הגדולים, טביליסי.
שעות פתיחה משוערות: כל השבוע 12:00-00:00.
Ramekai / Vake
ביסטרו אסייתי שכונתי עם סושי וראמן בשכונת ואקה
Ramekai / Vake הוא מקום שמצליח לשלב בין תחושה שכונתית נינוחה לבין אוכל אסייתי מוקפד ומדויק. הוא שוכן לאורך הרחוב המרכזי של שכונת וואקה, באזור מלא בתי קפה, חנויות וברים קטנים, כך שהרחוב חי ותוסס מסביב. בפנים תמצאו חלל לא גדול מדי, מעוצב בסגנון מודרני ופשוט, עם שולחנות עץ, בר קטן ותאורה חמימה. האווירה קלילה, צעירה ומקומית מאוד – זה מקום שנוח לחזור אליו כמה פעמים בחופשה, לא רק “עוד סימון וי” ברשימה. בזכות הגודל האינטימי קל להרגיש חלק מהקהל הקבועים, ולא רק תיירים מזדמנים.
בתפריט של Ramekai / Vake תמצאו שילוב מפנק של ראמן, נודלס וסושי, עם כמה נגיעות יפניות וקוריאניות. יש מרקי ראמן עשירים עם ציר עמוק, ירקות, ביצה ובשר או עוף, לצד רולים של סושי – חלקם קלאסיים וחלקם יצירתיים יותר עם רטבים ותוספות מעל. הנודלס המוקפצים מגיעים במחבת ווק חמה, עם ירקות טריים, עוף, בקר או טופו, ותיבול מאוזן שמרגיש ביתי אבל מלא אופי. חלק מהמנות מתובלות יותר, אבל ברוב המקרים ניתן לבקש התאמת חריפות, כך שגם מי שפחות אוהב חריף ימצא כאן משהו מנחם.
למה כדאי לבקר?
כי זה אחד המקומות שבהם באמת מרגישים את הצד המקומי של טביליסי – לא עוד מסעדת מלון אלא מקום שכונתי עם אוכל מעולה, שירות חייכני ומחירים הוגנים. מושלם כשמתחשק ערב רגוע עם קערת ראמן טובה או רול סושי מפנק בשכונת ואקה.
המלצות מהתפריט:
✔ ראמן קלאסי עם ציר עמוק, ביצה ובשר או עוף
✔ רול סושי “מיוחד הבית” עם טמפורה ורוטב אסייתי
✔ נודלס מוקפצים עם ירקות ועוף/טופו בסגנון ווק
✔ גיוזה או באו ממולא כמתאבן לפתיחת הארוחה
כתובת ושעות פעילות:
שכונת וואקה, לאורך רחוב צ'בצ'בדזה (Chavchavadze Avenue), טביליסי.
שעות פתיחה משוערות: כל השבוע 11:00-23:00.
MaGu Asian Restaurant
נודלס, אורז וסטיר פריי אסייתי בלב שכונת דידי דיגומי
MaGu Asian Restaurant הוא מסוג המקומות שמרגישים כמו סוד מקומי טוב – לא במרכז התיירותי, אלא בשכונת דידי דיגומי, שם תושבי טביליסי אוכלים ביומיום שלהם. החלל פשוט ונעים, עם שולחנות מרווחים, אווירה ביתית וניחוחות חזקים של ווק חם שיוצאים מהמטבח הפתוח. התחושה היא יותר של “מקום קבוע בשכונה” מאשר מסעדה רשמית, מה שמוריד את מפלס הפורמליות ומעלה את רמת הנינוחות. הצוות בדרך כלל אדיב וזריז, ולמרות העומס בשעות חיות האוכל מגיע לשולחן חם וטרי.
התפריט של MaGu מבוסס על קלאסיקות אסייתיות פשוטות וטובות, עם דגש חזק על נודלס, אורז מוקפץ ותבשילי ווק ריחניים. תמצאו כאן אודון עשיר, נודלס אורז מוקפצים עם ירקות ובשר, מנות אורז עם עוף או בקר ברוטבים אסייתיים וטעמים מודגשים של סויה, ג’ינג’ר ושום. המנות בדרך כלל נדיבות בגודל, כך שקל לחלוק ולהזמין לשולחן כמה אפשרויות שונות. מי שאוהב חריף ימצא כאן תיבולים נועזים יותר, אבל תמיד אפשר לבקש רמה רגועה יותר.
למה כדאי לבקר?
כי זו מסעדה אסייתית שמציעה אוכל טעים, משביע ולא תיירותי, במחירים נוחים ואווירה שכונתית אותנטית. אם אתם לנים באזור דידי דיגומי או עוברים בו, זה אחד המקומות הטובים לעצירה של קערת נודלס מהבילה באמצע היום או בערב.
המלצות מהתפריט:
✔ אודון מוקפץ עם ירקות ובשר או עוף
✔ נודלס אורז מוקפצים עם ירקות ושרימפס
✔ אורז מטוגן בסגנון אסייתי עם ירקות וביצת עין
✔ תבשיל ווק חריף יותר לאוהבי פיקנטי
כתובת ושעות פעילות:
רחוב I. Petritsi 12, שכונת Didi Digomi, טביליסי.
פתוח בדרך כלל כל השבוע, מ־11:00 בבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות (בסביבות 02:00).
Ramekai / Orbeliani
ראמן, סושי ונודלס ליד כיכר אורבליאני – אסייתי אורבני בלב העיר
Ramekai / Orbeliani יושב מרחק קצר מכיכר אורבליאני, באחת הפינות הכי עירוניות ושוקקות במרכז טביליסי. האזור משלב שוק פרחים, בנייני אבן ישנים וסמטאות שמובילות אל הנהר, ובתוך זה נכנסת האווירה האסייתית של המסעדה בצורה כמעט טבעית. החלל בפנים אינו גדול, אבל מעוצב בסגנון מודרני ונקי, עם בר קטן, מטבח פתוח חלקית ורעש נעים של סירים ומקלות אכילה. האווירה צעירה וחמה, מתאימה מאוד לערב אחרי טיול בעיר העתיקה או כעצירה לפני יציאה לבר סמוך. התחושה הכללית היא של מקום ששם דגש קודם כול על אוכל טוב וגישה ידידותית.
התפריט ב־Ramekai / Orbeliani מתמקד בראמן, סושי ונודלס, אך מציע גם מנות אורז, באו ונשנושים אסייתיים שונים. קערות הראמן מגיעות עם ציר עמוק, ירקות ותוספות כמו עוף, בקר, חזיר או טופו, והן נחשבות לאחת האופציות הטובות בעיר לחובבי ראמן אמיתי. מבחר הרולים רחב – מרולים פשוטים יחסית ועד גרסאות יצירתיות עם טמפורה, רטבים מעל ושילובי מרקמים מעניינים. אחד היתרונות הבולטים של המקום הוא התפריט הצמחוני והטבעוני העשיר, שכולל הרבה יותר ממנה אחת או שתיים “לצאת ידי חובה”, כך שקל לבנות כאן שולחן מגוון באמת.
למה כדאי לבקר?
כי זו כתובת מעולה למי שרוצה ראמן וסושי ברמה גבוהה ממש ליד מרכז העניינים, עם יחס רציני גם לאופציות צמחוניות טבעוניות. השילוב בין מיקום, טעם וגיוון הופך את המקום לעצירה טבעית בערב של בילוי במרכז טביליסי.
המלצות מהתפריט:
✔ קערת ראמן עשירה עם ציר עמוק ותוספות לבחירה
✔ רול סושי מיוחד עם טמפורה ורטבים אסייתיים מעל
✔ נודלס מוקפצים בסגנון ווק עם ירקות ובשר או טופו
✔ באו ממולא או גיוזה אסיאתית כנשנוש לפתיחת הארוחה
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Pkhovi 1, סמוך לכיכר Orbeliani, טביליסי.
פתוח בדרך כלל כל השבוע, מ־12:00 בצהריים ועד חצות.
YOKO
אסייתית מודרנית בואקה – סושי, נודלס ופוקה בשדרת צ'בצ'בדזה
YOKO היא מסעדה אסייתית מודרנית בשכונת ואקה, שמציגה בול את מה שמחפשים כשאומרים “אוכל אסייתי בעידן האינסטגרם”. היא ממוקמת לאורך שדרת איליה צ'בצ'בדזה האלגנטית, באזור שמלא בתי קפה וברים, והאווירה בפנים צעירה, צבעונית ודינמית. העיצוב משלב אלמנטים אוריינטליים עדינים עם קווים נקיים, מוזיקה עדכנית ותאורה נינוחה שמזמינה להישאר עוד קצת. זה מקום שמתאים גם לדייט, גם למפגש חברים וגם לארוחה ספונטנית באמצע יום קניות בואקה. התחושה היא של “Asian experience” עדכני באמצע שכונה ירוקה ומטופחת.
התפריט של YOKO רחב ומגוון במיוחד, עם דגש על סושי ורולים, פוקה, נודלס, מנות ווק, מרקים, מנות ילדים וקינוחים. אפשר לבנות כאן שולחן שלם רק מרולים – חלקם קלאסיים, חלקם חמים ומטוגנים – או לשלב פוקה בול צבעוני עם דג טרי, אורז וירקות. הנודלס המוקפצים מגיעים עם ירקות, עוף או שרימפס, וטווח הטעמים נע בין עדין למתובל יותר. אחת החוזקות של המקום היא היכולת להתאים את המנות כמעט לכל סוג סועד – מחובבי סושי “ווילג’” עד מי שמעדיף אוכל מבושל בלבד.
למה כדאי לבקר?
כי YOKO מציעה חוויית אסיה צעירה, כיפית ומעוצבת היטב, באזור שכיף מאוד להסתובב בו גם לפני וגם אחרי הארוחה. מי שמחפש שילוב של אוכל מגוון, אווירה טובה ומיקום מצוין בואקה, ימצא כאן כתובת מצוינת.
המלצות מהתפריט:
✔ קומבינציית רולים מעורבת – קר, חם ומטוגן
✔ פוקה בול עם דג טרי, אורז וירקות צבעוניים
✔ נודלס מוקפצים עם ירקות ועוף או שרימפס
✔ קינוח אסייאתי קליל לסיום, בהתאם לתפריט העונתי
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Ilia Chavchavadze 19, שכונת Vake, טביליסי.
שעות פתיחה: שני-חמישי 13:00-23:00, שישי-ראשון 13:00-00:00.
Jusai Uyghur Cuisine
מטבח אויגורי אותנטי – נודלס בעבודת יד בלב המרכז ההיסטורי
Jusai Uyghur Cuisine הוא מקום קטן אך משמעותי למי שרוצה לטעום משהו שונה באמת מהמטבח הסיני המוכר – מטבח אויגורי מסורתי עם טעמים עזים וצבעוניות של מרכז אסיה. המסעדה ממוקמת ברחוב מכאבלי, בלב האזור ההיסטורי של טביליסי, במרחק הליכה מאטרקציות מרכזיות וסמטאות אבן יפות. בפנים תמצאו חלל ביתי ומעט אינטימי, עם שולחנות צפופים מעט אך אווירה חמה ונעימה. המבקרים מתארים שירות יעיל וחייכני, תחושה של “להיות אורח” ולא רק “לקוח”, וריחות שהופכים את ההמתנה למנות לחלק מהחוויה.
התפריט של Jusai סובב סביב מנות הדגל של המטבח האויגורי: Lagman – נודלס בעבודת יד, ארוכים וספוגי רוטב, ומגוון Manty – כיסונים מאודים ממולאים בבשר, ירקות או דלעת. יש כאן גם סלטים מיוחדים כמו Mosyay, תבשילי בשר עשירים כמו Kazan Kebab ותבשילי קדירה עם ירקות חתוכים גס ותיבול נדיב בכמון, פלפל וצמחי תבלין מקומיים. הנודלס נמתחים במקום, מה שמוסיף לתחושת הטריות והאותנטיות, והמנות ידועות כנדיבות מאוד בגודל.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת החוויות הקולינריות הכי ייחודיות בטביליסי – מטבח שלם שלא פוגשים כל יום, באווירה אינטימית וביצוע מדויק. עבור חובבי אוכל שמחפשים משהו חדש מעבר לסושי, נודלס וראמן, Jusai היא ממש “מסעדת חובה” לפחות לארוחה אחת.
המלצות מהתפריט:
✔ Lagman – נודלס בעבודת יד ברוטב עשיר עם בשר וירקות
✔ Manty במילוי בשר או דלעת, מאודים ורכים במיוחד
✔ Kazan Kebab – בשר על מחבת עם תיבול מרכז־אסייתי
✔ סלט Mosyay או סלט נוסף מהתפריט לפתיחת הארוחה
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Ivane Machabeli 2, טביליסי (מרכז העיר ההיסטורי).
שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-23:00.
Asian Alley Vake
אסייתית עכשווית בשדרת ואקה האלגנטית
Asian Alley Vake ממוקמת בלב אחת השכונות האהובות ביותר בטביליסי – ואקה. העיצוב שואב השראה משווקי אוכל רחוב במזרח אסיה, עם צבעים עזים, תאורה חמימה ושולחנות קטנים שמרגישים כאילו נלקחו מרחוב בבנגקוק או טוקיו. המקום מציע אווירה קלילה אך מוקפדת, עם שילוב בין צעירים מקומיים לתיירים שמחפשים חוויית אוכל פחות תיירותית. השירות נעים, המוזיקה באווירת לאונג' והמיקום על שדרה מרכזית הופכים אותו לנקודת עצירה מושלמת במהלך יום של שיטוטים.
המסעדה מגישה תפריט מגוון הכולל מנות תאילנדיות, יפניות וקוריאניות, עם דגש על טעמים חזקים, מרקמים מעניינים ושילובי צבעים על הצלחת. מרקי טום יאם, פאד תאי, נודלס מוקפצים ומנות באו – כולם מופיעים כאן בגרסאות מקוריות, עם אפשרות לבחור בין רמות חריפות. יש גם מנות מיוחדות לצמחונים וטבעונים, וקוקטיילים אסייתיים כמו יוזו-ג'ינג'ר או תה קר ביתי שמרעננים את החיך.
למה כדאי לבקר?
כי מדובר במסעדה צעירה, נועזת ובועטת שמביאה את המזרח הרחוק בדיוק למקום הנכון – עם אוכל טוב, אווירה מגניבה ומחירים הוגנים לשכונה נחשבת.
המלצות מהתפריט:
✔ טום יאם חריף עם שרימפס
✔ באו ממולא בעוף בסגנון קוריאני
✔ פאד תאי עם עוף, נבטים ובוטנים
✔ נודלס מוקפצים בסגנון סיני עם ירקות
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Chavchavadze 12, שכונת Vake, טביליסי
שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-22:00
Asian Alley Dolidze
בר אוכל אסייתי אינטימי בלב שכונה אורבנית
הסניף של Asian Alley ברחוב דולידזה קטן יותר, אינטימי יותר ומרגיש כמו בר־אוכל בסמטאות סיאול או הו־צ’י־מין סיטי. המרחב מצומצם אך חמים, עם עיצוב שמזכיר מטבח פתוח של דוכן אוכל רחוב, ומוזיקה שמרקידה קלות את הכפיות. המקום נועד לארוחות זריזות – אבל זה לא בא על חשבון האיכות. התפריט כמעט זהה לסניף וואקה, אך מוגש בפורמט שמתאים יותר לישיבה קצרה או טייק־אווי מהיר.
מנות הדגל כוללות מרקים תאילנדיים חריפים, מנות באו מאודות, עוף קוריאני פריך, נודלס מוקפצים עם ירקות ורוטב סויה, וגם קערות אורז שמוגשות עם ירקות ובחירה של חלבון. השירות כאן מהיר, והצוות יודע להמליץ בדיוק מה כדאי לנסות – במיוחד אם אתם לא בטוחים בין סגנון תאילנדי לקוריאני. המנות מתובלות היטב, אך לא משתלטות, כך שגם מי שפחות אוהב חריף ימצא מה לאכול.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת המסעדות היחידות בטביליסי שבהן אפשר לקבל אוכל אסייתי טעים, חם ומהיר – בלי להתפשר על הטעם, בלי עיצוב יומרני ובלי מחירים מופרזים.
המלצות מהתפריט:
✔ באו קוריאני במילוי עוף מטוגן
✔ מרק טום קה עם קוקוס ועשבי תיבול
✔ אטריות מוקפצות עם טופו וירקות
✔ אורז אסייתי עם שומשום ובקר
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Viktor Dolidze 10, טביליסי
שעות פתיחה: ראשון עד שבת, 12:00-22:00
KaPaoBox
Street food תאילנדי אותנטי בקופסה
KaPaoBox הוא מקום קטן עם הרבה נשמה שמתמקד כולו באוכל רחוב תאילנדי – מוגש בקופסאות צבעוניות, מדיף ריחות עזים של בזיליקום, ליים ופלפל חריף. העיצוב פשוט, כמעט פונקציונלי, אך הצבעים הבולטים והקצב המהיר של המקום נותנים תחושה כאילו נחתתם ברגע בשוק של בנגקוק. זה מקום שמתאים יותר לארוחות זריזות או טייק־אווי, אבל בהחלט אפשר גם לשבת בו על שולחן קטן בפנים או בחוץ.
התפריט מבוסס על קלאסיקות תאילנדיות: פאד קפאו חריף עם בשר טחון, טום יאם חמוץ-חריף עם שרימפס, קארי ירוק עם חלב קוקוס, ונודלס מוקפצים עם ביצה, ירקות וקשיו. המנות חריפות באופן אותנטי, אבל כמעט כולן ניתנות להתאמה לרמות שונות של תבלון. חומרי הגלם טריים, השירות מהיר, והמנות מוגשות תוך דקות – בדיוק כמו שאוכל רחוב צריך להיות.
למה כדאי לבקר?
כי זה המקום ללכת אליו כשרוצים אוכל תאילנדי אמיתי, מדויק, לא יקר ומוכן תוך דקות – בלי עיצוב מפונפן ובלי יותר מדי דיבורים.
המלצות מהתפריט:
✔ פאד קפאו עם ביצת עין ובזיליקום תאילנדי
✔ טום יאם עם שרימפס
✔ קארי ירוק עם עוף ואורז יסמין
✔ נודלס מוקפצים עם טופו ושומשום
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Hovhannes Tumanyan 21, טביליסי
שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-22:00
Wasabi
סושי מעולה באווירה נוחה ובמחיר נגיש לכל אחד
רשת Wasabi הפכה לאחת האפשרויות הפופולריות ביותר בטביליסי כשמחפשים סושי טעים, פשוט ומוגש במהירות. הסניפים מעוצבים באופן מודרני, עם צבעים נקיים, שולחנות מרווחים, עמדות טייק־אווי יעילות ותחושת דינמיות נעימה. מדובר במקום שמתאים לכל מצב רוח – בין אם מדובר בהפסקת צהריים זריזה, ארוחת ערב קלילה או ישיבה משפחתית בסביבה רגועה. לא מדובר במסעדת יוקרה, אלא במקום שמבין בדיוק את הקהל שלו: צעירים, סטודנטים, תיירים ומשפחות שמחפשות מנות מוכרות במחירים סבירים.
התפריט של Wasabi רחב ונועד לספק את כל מי שאוהב את המטבח היפני בסגנון מערבי ונגיש. תמצאו כאן רולים פשוטים לצד רולים מטוגנים, קומבינציות משפחתיות, סלטים מרעננים, מרקי מיסו, מנות ווק מוקפצות ועוד. כל המנות מגיעות באריזה מסודרת, מצולחתות בצורה מדויקת גם למי שלוקח לדרך, ומאפשרות גמישות בבחירה בין ארוחה מהירה לבין סעודה מרובת מנות. הרולים מתאפיינים בטעמים מאוזנים, עם שימוש נדיב בדג, ירקות ורטבים פופולריים כמו ספייסי מיונז, טריאקי ושומשום.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת הרשתות הבודדות בעיר שמצליחה להעניק חוויית סושי אחידה, מהירה ובטוחה – בלי להפתיע, אבל גם בלי לאכזב. המקום אידיאלי למי שמחפש “משהו טוב ומהיר” מבלי לשבור את התקציב, ועדיין לקבל מנות יפות, טעימות ומשביעות.
המלצות מהתפריט:
✔ קומבינציית רולים לשני סועדים
✔ רול סלמון מטוגן בטמפורה
✔ ווק עם נודלס, ירקות ורוטב סויה
✔ מרק מיסו עם אצות וטופו
כתובת ושעות פעילות:
מספר סניפים ברחבי טביליסי, ביניהם Abashidze Street
שעות פתיחה: כל השבוע, בין השעות 11:00-23:00
Sushi Room
חוויה יפנית אלגנטית עם סושי פרימיום ואווירה מוקפדת
Sushi Room הוא המקום המושלם לאוהבי סושי ברמה גבוהה שלא מוכנים להתפשר על איכות חומרי הגלם, טריות הדגים או אסתטיקת ההגשה. מדובר ברשת יפנית עם מספר סניפים בטביליסי, שמביאה ניחוח של מטבח יפני אותנטי ומעודן בשילוב טאצ’ים עכשוויים. העיצוב יוקרתי אך לא מנקר עיניים, עם בר סושי פתוח, תקרה גבוהה, גופי תאורה רכים ומוזיקה שמתנגנת ברקע באופן מרגיע. התחושה הכללית היא של מסעדת בוטיק שמכבדת את הסועדים שלה ומציעה חוויה שלמה של טעם, שירות וסגנון.
בתפריט תמצאו מגוון עצום של ניגירי, סשימי, רולים חמים וקרים, קומבינציות זוגיות או קבוצתיות, וכן מנות חמות כמו טטאקי, גיוזה, ראמן ונודלס. הרולים מאופיינים בדיוק יפני אמיתי – כל מרכיב במקומו, האורז מתובל נכון, הדג פרוס דק כהלכה, והשילוב בין המרקמים מחושב בקפידה. הדגש במסעדה הוא על מינימליזם וטוהר הטעם, כך שגם מנות שנראות פשוטות כמו ניגירי טונה או סלמון מצליחות להרשים בזכות טריות יוצאת דופן ודיוק מופתי.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת מהמסעדות היחידות בעיר שמציעה סושי ברמה גורמה אמיתית – מושלם לארוחה רומנטית, ערב עסקי או פינוק עצמי לחובבי המטבח היפני הקלאסי.
המלצות מהתפריט:
✔ סט סושי פרימיום עם ניגירי, סשימי ורולים מיוחדים
✔ רול טמפורה שרימפס עם ספייסי מיונז ושבבי בצל
✔ טטאקי סלמון פרוס דק עם רוטב סויה שומשום
✔ גיוזה מאודה במילוי ירקות או עוף
כתובת ושעות פעילות:
סניפים בסבירטאלו ובאזור ואזה־פשאוולה
שעות פתיחה: כל השבוע, 12:00-23:00
Laan Thai
תאילנד פוגשת את טביליסי באלגנטיות מושלמת
Laan Thai היא מסעדה תאילנדית יוקרתית הממוקמת בתוך מלון The Telegraph בלב שדרות שוטה רוסתוולי. כבר מהכניסה לחלל המסעדה מרגישים את המעבר לאווירה אחרת – עיצוב המשלב בין עץ כהה לתאורה חמימה, מוזיקת רקע עם כלים מסורתיים, ושירות שמתחיל עוד לפני שהספקת לשבת. המקום משדר רוגע אלגנטי, כזה שגורם לכל ארוחה להרגיש כמו טקס של טעמים, ריחות ורגע של חופשה. מדובר בכתובת מושלמת למי שמחפש אוכל תאילנדי אותנטי אך מוגש בצורה אלגנטית ומתוחכמת, שונה ממסעדות הרחוב המוכרות.
התפריט מבוסס על מטבח תאילנדי קלאסי עם נגיעות של שף מקומי בעל גישה עכשווית. תמצאו כאן את כל המנות המוכרות – קארי ירוק, מסאמן, פאד תאי, טום יאם וטום קה, כולן מבושלות בקפידה מחומרי גלם טריים ועם התאמות לרמת חריפות לפי בחירה. הקארי עשיר, הקרמיות מדויקת והאיזון בין מלוח, חריף, מתוק וחמוץ – פשוט נפלא. בנוסף לאוכל, תפריט הקוקטיילים שואב השראה מהמטבח התאילנדי – עם משקאות על בסיס קוקוס, ליצ’י, ג’ינג’ר, מנגו ותה קר.
למה כדאי לבקר?
כי זו חוויה תאילנדית מרשימה, יוקרתית ונעימה, שתגרום לכם לשכוח שאתם באמצע טביליסי – ולו לשעה אחת של קסם ואיזון מושלם בין טעם, ניחוח וסגנון.
המלצות מהתפריט:
✔ קארי ירוק עם חלב קוקוס, בזיליקום תאילנדי וירקות טריים
✔ פאד תאי עם שרימפס, נבטים, בוטנים וליים
✔ טום קה עוף עם גלנגל, ליים, פטריות וקוקוס
✔ מאסמן קארי עם בוטנים ותפוחי אדמה
כתובת ושעות פעילות:
מלון The Telegraph, שדרות Shota Rustaveli 31, טביליסי
שעות פתיחה: כל השבוע, 12:00-00:00
Izakaya Restaurant
ביסטרו יפני אינטימי עם אווירה של טוקיו בלב טביליסי
Izakaya היא מסעדה־בר יפנית שמביאה את התרבות הקולינרית של טוקיו למרכז טביליסי – עם אווירה אינטימית, עיצוב חם, הרבה עץ, מטבח פתוח וריח של גריל יפני באוויר. המקום שואב השראה ממסבאות קטנות ביפן (הנקראות "איסאקיה"), שמגישות מנות קטנות לשיתוף לצד שתייה – ומתרגם את זה היטב לקצב ולאופי של העיר. זה לא סושי־בר מהוקצע אלא מקום חי, נושם ומזמין, שמלא באנרגיה אך שומר על אינטימיות שמאפשרת שיחה רגועה, עם תפריט שנבנה במיוחד לאנשים שאוהבים לאכול ליד כוס משקה טוב.
המנות כאן לא גדולות – אבל זה חלק מהרעיון. מקבלים אותן בזו אחר זו, לשולחן מלא קעריות: יקיטורי (שיפודי עוף על גריל פחמים), גיוזה פריכה או מאודה, אודון חם, סלטים קרים, באנים רכים, אצות מתובלות, טמפורה ירקות, טטאקי דגים ועוד. הסגנון הוא “טאפאס יפני” – מזמינים הרבה, טועמים, לוגמים בירה יפנית או כוס סאקה, וחוזרים לאכול עוד. חומרי הגלם מוקפדים, הבישול מדויק, והטעמים נעים בין חמוץ, מתוק, חריף וצלוי.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת מהמסעדות היחידות בטביליסי שמציעה ערב יפני שלם – לא רק סושי, אלא חוויית איזאקיה של ממש, שבה כל מנה קטנה היא הפתעה, והאווירה מרגישה כמו לילה ברחובות טוקיו.
המלצות מהתפריט:
✔ יקיטורי – שיפודי עוף עם רוטב מתקתק וגריל פחמים
✔ גיוזה מאודה או מטוגנת, במילוי ירקות או עוף
✔ אודון חם עם מרק עשיר ואטריות רכות
✔ טמפורה ירקות או שרימפס עם רוטב ד dipping יפני
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Ia Kargareteli 11, טביליסי
שעות פתיחה: כל השבוע, מ־17:00 ועד חצות או מעבר
Thai Curry Restaurant
קארי תאילנדי חריף, טרי וביתי — בלב טביליסי
Thai Curry Restaurant היא אחת המסעדות התאילנדיות הוותיקות בטביליסי, ולדעת רבים גם מהאותנטיות ביותר. המקום שוכן באזור מרכזי, סמוך לשדרות רוסתוולי ולתחנת המטרו, ומציע חוויית אוכל תאילנדי פשוטה, ישירה ומדויקת – בלי הרבה רעש וצלצולים, אלא עם תפריט עמוק, מטבח תאילנדי אותנטי ושירות אישי בגובה העיניים. האווירה בפנים רגועה מאוד, עם שולחנות עץ בהירים, מוזיקת רקע שקטה וריח של חלב קוקוס, למון גראס ופלפלים אדומים שמלווה את הסועדים כבר מהכניסה.
גולת הכותרת של המקום היא כמובן הקארי: ירוק, אדום, מסאמן או פאננג – כל אחד מהם עובר בישול איטי עם חלב קוקוס סמיך, קצף תבלינים תאילנדי ועשבי תיבול טריים. לצד זה תמצאו מנות פאד תאי, טום יאם חמוץ־חריף, טום קה עם עוף וקוקוס, סלטים תאילנדיים חריפים עם ליים ובוטנים, וכמובן מנות ווק חמות עם ירקות ועוף או טופו. חריפות היא חלק בלתי נפרד מהחוויה, אך ניתן לבקש כל מנה בדרגת חריפות מותאמת.
למה כדאי לבקר?
כי זו מסעדה אותנטית באמת, שמנוהלת בגישה משפחתית ומגישה מנות תאילנדיות כמו בתאילנד עצמה – עם טעמים נועזים, חריפות כנה ואיזון מושלם בין מתוק, מלוח, חמוץ וחריף.
המלצות מהתפריט:
✔ קארי ירוק עם עוף, בזיליקום תאילנדי ואורז יסמין
✔ קארי מסאמן עם בוטנים ותפוחי אדמה
✔ טום יאם עם שרימפס, למון גראס וכוסברה טרייה
✔ פאד תאי עם טופו, בוטנים וליים
כתובת ושעות פעילות:
רחוב Alexander Griboedov 37, טביליסי
שעות פתיחה: כל השבוע, 12:00-22:00
סצנת האוכל האסייתי בטביליסי
🍥 סושי בטביליסי – דיוק יפני בין הרי הקווקז
הסושי תפס מקום של כבוד בעיר, עם מגוון רחב של סגנונות – ממקומות קטנים שמגישים רולים פשוטים ונוחים, ועד מסעדות יוקרתיות שמציעות ניגירי, סשימי וטטאקי ברמה גבוהה במיוחד. לא מדובר רק בהעתקה של טעמים אלא ביישום של טכניקה יפנית אמיתית: שילוב בין אורז חומצי מאוזן, דגים טריים, טמפורות קראנצ’יות ורטבים מדויקים.
✔ אפשר למצוא רולים קלאסיים לצד קומבינציות ייחודיות ומושקעות
✔ מקומות רבים מציעים סשימי וניגירי עשוי היטב
✔ קיימות גם גרסאות טבעוניות ומנות פופולריות עם טופו או ירקות
✔ חלק מהמקומות כוללים בר סושי פתוח בו ניתן לצפות בשף בפעולה
חוויית הסושי בטביליסי מתאימה גם לארוחות זוגיות רומנטיות, גם להזמנות קבוצתיות וגם לערבים קלילים עם בירה יפנית בצד.
🍜 ראמן ואודון – קערת ניחומים אסייתית בלב טביליסי
ראמן הפך בשנים האחרונות לכוכב מקומי אמיתי. קערות עמוקות, מהבילות, עמוסות באטריות, בשרים רכים, ביצים רכות וציר חם שמורגש בו תהליך הבישול הארוך. המקומות בעיר מגישים גרסאות שונות: ראמן בסגנון טונקוצו, שויו, טום יאם חריף, מיסו ואפילו אודון יפני ברוטב סמיך.
✔ צירים עמוקים שבושלו במשך שעות
✔ תוספות כמו נתחי בקר רך, חזיר מקורמל, ביצים חצי־קשות
✔ אפשרויות טבעוניות על בסיס פטריות, טופו או ירקות צלויים
✔ חריפות בהתאמה אישית – ממתון ועד בועט במיוחד
הראמן הפך לבחירה המושלמת לארוחות ערב חורפיות, או כארוחה מנחמת ביום סגרירי בטביליסי – חוויה גסטרונומית של ממש.
🍲 קארי תאילנדי – בין חריפות מתפרצת לרכות של קוקוס
טביליסי מאמצת באהבה את המטבח התאילנדי, עם קארי ירוק, אדום, מסאמן ופאנינג שמוגשים עם אורז יסמין, ירקות רכים, חלב קוקוס עשיר והרבה עלי בזיליקום טריים. השפים במסעדות שואפים לשחזר טעמים מקוריים ולעיתים אף שומרים על מתכונים מבית אמא – מה שנותן לתפריט ניחוח אותנטי במיוחד.
✔ תבשילי קארי עם איזון מדויק בין מתוק, מלוח, חמוץ וחריף
✔ שימוש בחומרי גלם אותנטיים: למון גראס, גלנגל, ליים טרי
✔ גרסאות עוף, בקר, שרימפס וגם אופציות טבעוניות
✔ שילוב בין מנות גדולות לשיתוף לבין מנות אישיות
מי שאוהב אוכל עז טעם, מורכב ומלא תבלינים – ימצא בקארי התאילנדי בטביליסי מקום מושלם לרגש את החיך.
🍛 נודלס, ווק וסטיר־פריי – כשאסיה פוגשת את הרחוב הגאורגי
אי אפשר לדבר על אוכל אסייתי בלי להזכיר את הנודלס – והם מגיעים כאן בגרסאות רבות: מוקפצים בווק חם, ברוטב סויה, עם עוף, ירקות, טופו, ביצה ובוטנים. התפריט מגוון מאוד וכולל גם אטריות אודון, אטריות אורז דקיקות, סובה ועוד. חלק מהמקומות מתמקדים בטייק־אווי מהיר, אחרים מגישים את הנודלס בצלחות מהודרות עם קוקטייל בצד.
✔ נודלס מוקפצים בעבודת ווק בשיטת סטיר־פריי קלאסית
✔ גרסאות חריפות עם צ’ילי ושום לצד מנות מתוקות־מתובלות
✔ תוספות טריות: ירקות עונתיים, טופו, עוף, בקר או פירות ים
✔ מתאים גם לטייק־אווי מהיר וגם לארוחת ערב מלאה
בין אם מדובר באטריות רחוב תאילנדיות או במנות בסגנון קוריאני, חובבי הנודלס ייהנו מהיצע רחב ומדויק.
🧭 חוויית חופשה קולינרית בטביליסי לחובבי המטבח האסייתי
טביליסי היא לא רק יעד היסטורי עם מבצרים, סמטאות ובתי מרחץ – אלא גם יעד קולינרי שמתאים מאוד לאנשים עם סקרנות גסטרונומית. מי שאוהב את המטבח האסייתי יגלה שהעיר מלאה בנקודות קולינריות מפתיעות, שילובים בין מזרח למערב, והתלהבות אמיתית מצד המקומיים מטעמים אקזוטיים.
✔ העיר נגישה, בטוחה ונעימה להליכה בין מסעדות
✔ שילוב נהדר בין טיול ביום לארוחה אסייתית בערב
✔ שפע של מסעדות שמתאימות לטבעונים, שומרי כשרות או ללא גלוטן
✔ מחירים נוחים בהרבה ממערב אירופה – גם במסעדות איכותיות
למי שמחפש חופשה עם שילוב בין אדריכלות מרתקת, תרבות תוססת וקולינריה אסייתית – טביליסי היא הפתעה נעימה שמתגלה בכל ערב מחדש.
✨ שילוב מנצח: מטבח אסייתי בעיר קווקזית חמה
אין עוד הרבה ערים שמציעות את השילוב הזה: מצד אחד היסטוריה עשירה, מרחצאות גופרית, שדרות אירופאיות ומצודות על הרים – ומהצד השני מגוון מסעדות אסייתיות שלא היו מביישות בירה כמו פראג, ברצלונה או ורשה. החיבוק של טעמים מהמזרח הרחוק בתוך עיר גאורגית מסורתית יוצר חוויה יוצאת דופן, שונה, ובלתי נשכחת.
חובבי אוכל, סקרנים קולינריים או פשוט תיירים שמאסו בטעמים המקומיים – ימצאו בטביליסי מענה מדויק, טעים ומרענן, שילווה אותם לאורך כל החופשה.
טיפים והמלצות לחובבי אוכל אסייתי בטביליסי
🥢 איך למצוא מסעדות אסייתיות איכותיות בטביליסי?
הסצנה האסייתית בטביליסי גדלה במהירות, אבל לא כל מקום אקזוטי בשמו עומד גם באיכות. כדי ליהנות באמת מחוויית אוכל אסייתי טובה, חשוב לדעת איך לבחור נכון: שימו לב למקומות עם מטבחים פתוחים, צוות שמבין את התפריט, וריחות המתאימים לסוג המטבח שאמור להיות מוגש.
✔ חפשו מסעדות שבהן השפים מגיעים ממדינות אסייתיות או עברו הכשרה שם
✔ תעדיפו מקומות שבהם תפריט הקארי כולל יותר מסוג אחד
✔ במקומות איכותיים אפשר לבחור את רמת החריפות
✔ מסעדות עם קצב עבודה מהיר ומנות טריות הן לרוב הבחירה הטובה יותר
🍜 לא כל ראמן הוא ראמן – איך מזהים את האמיתי?
ראמן אמיתי מתחיל בציר – ואם הציר לא עמוק, לא מתובל נכון או פשוט דליל, זו לא החוויה שאתם מחפשים. בטביליסי ישנם מקומות שמגישים קערות מרשימות עם בשר רך, אטריות קפיציות, רוטב סויה כהה וביצה חצי קשה שנחתכת ברכות.
✔ בדקו אם הציר מגיע בצבע עשיר ולא מימי
✔ חפשו קערות שיש בהן אצות, נבטים, שומשום – לא רק אטריות ובשר
✔ אם יש אפשרות להוסיף טופינגים – מדובר במטבח שמכבד את הלקוח
✔ אטריות שמוכנות במקום הן סימן מצוין לאיכות גבוהה
🍣 אוהבים סושי? שימו לב לאסתטיקה ולפשטות
כשמדובר בסושי, טביליסי מציעה קשת רחבה של איכות – החל מרולים פשוטים עם מיונז וכלה בניגירי מדויק שנחתך מול העיניים. הסוד הוא במראה ובאיזון: סושי טוב יראה אלגנטי, מרכיביו לא יטבעו ברטבים, והוא יגיע תמיד בטמפרטורה הנכונה.
✔ העדיפו מקומות עם בר סושי פתוח או שף גלוי לעין
✔ רול טוב לא צריך יותר מדי רטבים – אלא איזון בין אורז ודג
✔ סשימי באיכות גבוהה נחתך דק ואחיד – לא גוש עבה מדי
✔ מסעדות עם תפריט סושי מגוון לרוב מעידות על ניסיון
🌶️ אוהבים חריף? ככה תתאימו את המנה לרמתכם
אחת החוזקות של המטבח האסייתי היא החריפות – אבל חשוב לדעת איך להיזהר. רוב המקומות בטביליסי מאפשרים לבחור את רמת החריפות, אבל לעיתים “רגיל” אומר מאוד חריף, במיוחד במנות תאילנדיות או אויגוריות.
✔ בקשו תמיד "mild" אם אתם רגישים
✔ אפשר לבקש את הרוטב החריף בצד
✔ מנה שאמורה להיות חריפה (למשל טום יאם או פאד קפאו) צריכה להיות מאוזנת – לא רק צורבת
✔ אל תתביישו להחזיר מנה אם החריפות באמת מוגזמת – זה עניין של טעם אישי
🧋 משקאות אסייתיים – השלמה מושלמת לארוחה
מסעדות אסייתיות בטביליסי התחילו לאמץ גם תפריטי משקאות שמתאימים לאוכל: תה תאילנדי קר, בועות טפיוקה, קוקטיילים עם ליצ’י, בירה יפנית או ג’ינג’ר – כל אלו יוצרים חוויה מלאה.
✔ קוקטיילים מבוססי תה, קוקוס או ליים משתלבים נפלא עם אוכל חריף
✔ אם המסעדה מגישה בירה יפנית מקורית – מדובר במקום שמשקיע
✔ תה תאילנדי קר יכול להיות קינוח בפני עצמו
✔ כדאי להתנסות במשקאות מיוחדים גם אם הם נשמעים מוזר – לעיתים זו ההפתעה הכי טובה
🍽️ טיפים לשילוב מסעדה אסייתית בתוך טיול בטביליסי
האוכל האסייתי יכול להשתלב נהדר בטיול בטביליסי – בין סיור במצודת נריקלה לרחצה באמבטיות הגופרית. בחרו מראש מסעדה קרובה לאזור שבו אתם מטיילים, ונסו לגוון – סושי ביום אחד, קארי ביום אחר, ואולי נודלס מאוחר בלילה.
✔ משלבים ארוחת צהריים אסייתית אחרי שוק מקומי – חוויה מאוזנת
✔ בוחרים מסעדה קרובה לאטרקציה – אין צורך להרחיק
✔ כדאי לנסות לפחות שני סוגי מטבח שונים במהלך החופשה
✔ חובבי אוכל מושבעים יכולים לבנות "מסלול טעמים אסייתי" לאורך השהות
🧭 לסיכום – טביליסי, מפתיעה גם במזרח הרחוק שבה
טביליסי אולי לא נחשבת בירת קולינריה אסיאתית – אבל חובבי המטבח הזה יגלו בה עולם של טעמים, דיוק ומסורת. השילוב בין אווירה חמה, אנשים מסבירי פנים, ומסעדות מושקעות, יוצר חוויה קולינרית בלתי צפויה אך מספקת מאוד. מהראמן ועד הפאד תאי, מהגיוזה ועד הרול בטמפורה – טביליסי לא רק מציעה אסיה בטעם גאורגי, אלא מציגה תחרות אמיתית לערים הגדולות באירופה.
אם תדעו לחפש נכון – תוכל לאכול פה כמו בתאילנד, יפן, וייטנאם או סין – מבלי לצאת מהעיר.
איך לבחור מסעדה אסייתי טובה בטביליסי? איך לבחור מסעדת נודלס וסושי טובה? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות אסייתיות בטביליסי
כן, ובהחלט יותר ממה שנהוג לחשוב. מסעדות אסייתיות רבות בטביליסי כוללות בתפריט שלהן אפשרויות שמותאמות לצמחונים ולטבעונים — לפעמים מתוך הבנה קולינרית עמוקה, ולפעמים פשוט כי המטבח האסייתי עצמו מאפשר את זה בקלות. למשל, נודלס מוקפצים עם ירקות, פאד תאי עם טופו, קארי על בסיס ירקות, מרקים עם פטריות ואצות, סלטי אצות עם שומשום, באו ממולא בטופו, וסושי ללא דגים – כל אלו מופיעים ביותר ויותר מסעדות.
חשוב לשים לב: במקומות איכותיים אפשר לבקש התאמות כמו החלפת רוטב דגים ברוטב סויה, או הימנעות משימוש בביצים או חמאה. לעיתים המלצרים יודעים להמליץ על מנות ספציפיות, ולעיתים התפריט מסומן מראש עם אייקונים של או. אמנם לא כל המסעדות ערוכות לכך ברמת גידול פרטני של המנות, אבל הביקוש ההולך וגדל לאוכל מהצומח השפיע לטובה על ההיצע.
לסיכום – אם אתם צמחונים או טבעונים, תוכלו ליהנות ממנות עשירות, מרעננות ומגוונות במטבח האסייתי של טביליסי – כל עוד תדעו לבחור נכון ולהיות ברורים בבקשותיכם.
החריפות במסעדות אסייתיות בטביליסי נעה בטווח רחב – בין מתונה מאוד ועד חריפה ממש, אבל כמעט תמיד ניתנת להתאמה לפי בקשת הלקוח. במטבחים כמו התאילנדי, הקוריאני או האויגורי, הטעמים המקוריים כוללים רמות חריפות משמעותיות, ולעיתים גם כאלה שאינן מותאמות לחיך האירופאי. עם זאת, רוב המסעדות מבינות שהקהל בטביליסי מגוון – מקומיים, תיירים, משפחות וילדים – ולכן מאפשרות להזמין מנות בדרגת חריפות לבחירה.
במקומות מקצועיים, החריפות נעשית לא רק עם צ’ילי אלא גם עם איזון של ג’ינג’ר, למון גראס, שום, פלפל שחור ופלפל חריף אדום, מה שמביא עומק ולא רק “צריבה”. אפשר להסתפק בדרגת "mild" – קלה, או לבקש חריפות “original” – שתואמת למקור, ולעיתים “very hot” לאמיצים בלבד.
הטיפ החשוב ביותר: שאלו מראש, במיוחד אם אינכם רגילים לאוכל חריף. עדיף לשנות תיבול מראש מאשר להתאכזב או להתקשות לאכול. החריפות בטביליסי קיימת, אבל היא בשליטה – ובידיים שלכם.
בהשוואה לערים אירופאיות גדולות – המחירים בטביליסי בהחלט נוחים, ולעיתים אפילו מפתיעים לטובה. במסעדות אסייתיות אפשר לקבל מנה עיקרית טובה במחיר שנע בין 20 ל־45 לארי (כ־7–15 שקלים חדשים), כאשר מנות קטנות או תוספות עולות לעיתים פחות מזה. סטים של סושי, קומבינציות ל־2 סועדים או עסקיות בצהריים יכולים להגיע למחיר של 50–70 לארי לשני אנשים, כולל שתייה – שזה מחיר משתלם מאוד.
כמובן שיש גם מקומות יוקרתיים יותר – עם אווירה מהודרת, מנות מעוצבות ויין ייבוא – אך גם שם המחירים לא מטפסים גבוה כמו במערב אירופה. ארוחה זוגית במסעדת פרימיום יכולה לעלות בין 80 ל־120 לארי כולל שתייה – ועדיין תיחשב מצוינת מבחינת תמורה למחיר.
במיוחד עבור מטיילים ישראלים, המחירים מאפשרים ליהנות ממגוון – לאכול אסייתי פעם ביום (או אפילו פעמיים) מבלי לחוש שמדובר בפינוק יקר. עם קצת תכנון, אפשר לשלב מסעדות קז’ואל עם אחת או שתיים מהיוקרתיות – ולצאת שבעים גם בטעם וגם בכיס.
זה תלוי בסוג המקום וביום השבוע – אך ככלל, במסעדות הפופולריות יותר בהחלט מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בסופי שבוע או בערבים. מסעדות שנמצאות במרכז העיר, או כאלו שיש להן מוניטין בסושיאל מדיה, עלולות להיות עמוסות כבר מהשעה 19:00 בערב – מה שמוביל להמתנה ארוכה או להחמצה של שולחן נוח.
המסעדות הקטנות יותר, ובמיוחד אלו שמגישות אוכל רחוב בסגנון טייק־אווי או ברים יפניים קטנים (איזאקיה), לרוב לא דורשות הזמנה, אלא פשוט להגיע ולחכות. עם זאת, אם מדובר בערב חג, סופ"ש או ביקור בעונה החמה – כדאי לשלוח הודעה מראש או לבדוק בטלפון.
בנוגע לצהריים – באמצע השבוע כמעט תמיד אפשר להיכנס בלי בעיה. אם אתם קבוצה של יותר מארבעה אנשים, מומלץ להודיע מראש בכל מקרה – בעיקר אם תרצו לשבת במקום אחד לאורך זמן, או אם מדובר במסעדה עם חלל קטן ומספר שולחנות מוגבל.
לסיכום: לא חובה להזמין בכל מקום, אבל במקומות נבחרים – הזמנה מוקדמת יכולה לעשות את ההבדל בין ארוחה מהנה לבין סיבוב ארוך בין המסעדות.